Palác nebezkých rozkoší - Adam Williams

28.08.2012 12:20

Dobrodružný příběh - Nakladatelství BB/art

Čína, rok 1899. Oslabená vládnoucí dynastie jen bezmocně přihlíží rostoucímu vlivu západních velmocí ve vlastní zemi. Vysoko v horách a lesích se však již ozývají hlasy odporu. Sucho a neúroda ženou rolníky do náruče tajného spolčení, které vyzývá k povstání.

O ničem takovém mladá Angličanka Helena Frances Delamerová zatím neví. Život v Číně je pro cizince především lov tygrů, večírky a společenská setkání. Na Helenu zde však čekají i jiná, nebezpečnější potěšení.

Tento dobrodružný příběh představuje strhující historické drama s neobyčejně širokým rejstříkem postav. Je zde vychytralá a zlá majitelka nevěstince Matka Liou, idealista a rádoby pragmatik Dr. Airton, jeho protějšek, bezohledný mandarín, komplikovaný a nemilosrdný Henry Manners, a pochopitelně sama Helena Delamerová, dívka vychovaná v klášteře, která zatoužila po světě
a místo toho se ocitla v pekle..

..neboť v lesích a horách se již počínají organizovat boxerští povstalci, a Helena a všichni ostatní příslušníci západní společnosti se ocitnou ve smrtelném nebezpečí.

Na konci cesty zbývá již jen Palác nebezkých rozkoší. Nevěstinec s výhledem na popraviště. Jeho provoněné místnosti však nabízejí bezpečí za příliš vysokou cenu. A ne všichni ji budou připraveni zaplatit..

 


Adam Williams, syn hongkongského tchaj-pana (jak Číňané nazývají zámožné a významné cizince, kteří se usadili v Číně), se narodil a vyrůstal v Asii, i když vzdělání se mu dostalo ve Velké Británii. Jeho předkové žijí v Číně již od osmdesátých let devatenáctého století a Adam tady navázal na dlouhou rodinou tradici a začal pracovat pro významnou obchodní společnost Jardine Matheson, v níž se nakonec vypracoval až na místo výkonného ředitele pro Čínu. Tuto funkci pak získal i ve společnosti Jardine Fleming. Podnikl expedici na velbloudech do srdce pouště Taklamakan, kde se pokoušel najít ztracená města Hedvábné stezky. Když tuto výpravu úspěšně přežil, přihlásil se do závodu "Rhino Charge". Je rovněž nositelem Řádu Britského impéria.